Καλάθι αγορών

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οξυγονοθεραπεία

Η οξυγονοθεραπεία εξασφαλίζει  την λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού και διευκολύνει το έργο της καρδιάς.

Οξυγονοθεραπεία στο σπίτι

Το Ο2 υπάρχει σε ποσοστό ≈ 21% στον ατμοσφαιρικό αέρα. Η οξυγονοθεραπεία εξασφαλίζει  την λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού και διευκολύνει το έργο της καρδιάς. Άνθρωποι που έχουν ανάγκη πρόσληψης επιπλέον οξυγόνου ενδεικτικά είναι  όσοι πάσχουν από: χρόνιες βρογχίτιδες, καρδιακή ανεπάρκεια,  εμφύσημα,  κυστική ίνωση, άσθμα, πνευμονοπάθειες, Ca πνευμόνων.

 •  Η οξυγονοθεραπεία είναι αναγκαία όταν μειώνεται η οξυγόνωση των ιστών, με αποτέλεσμα την διαταραχή του μεταβολισμού τους. 

 •  Η οξυγονοθεραπεία αυξάνει την οξυγόνωση, εξασφαλίζει  την ομαλή λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού και διευκολύνει το έργο της καρδιάς. 

 • Άτομα που πάσχουν από πνευμονικά ή καρδιακά νοσήματα όπως χρόνια βρογχίτιδα, αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρδιακή ανεπάρκεια,  εμφύσημα,  κυστική ίνωση, άσθμα, Ca πνευμόνων κλπ μπορεί να ωφεληθούν από την οξυγονοθεραπεία. 
 • Η ανάγκη σε οξυγόνο καθορίζεται με τον έλεγχο των αερίων αίματος και με την οξυμετρική μέθοδο. 
 • Οι απαιτήσεις οξυγόνου ποικίλουν (άλλοι χρειάζονται συνέχεια, άλλοι μόνον όταν κινούνται, άλλοι όταν κοιμούνται).  
 • Η οξυγονοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου, της διάθεσης, της εγρήγορσης και της μνήμης.
 • Με την οξυγονοθεραπεία πολλοί ασθενείς διαπιστώνουν ότι μπορούν να δραστηριοποιηθούν και πάλι σε πολλές από τις προηγούμενες δραστηριότητές τους.
 • Η μακροχρόνια χορήγηση οξυγόνου (> 15 ώρες ημερησίως) σε ασθενείς με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την επιβίωση.
 • Η οξυγονοθεραπεία πρέπει να χορηγείται με ιατρική συνταγή (συνταγογράφηση)
 • Η συνταγή θα πρέπει να ορίζει την κατά λεπτό χορήγηση του οξυγόνου (ροή), κάθε πότε (συχνότητα) και για πόσο χρόνο (διάρκεια) θα γίνεται η θεραπεία κάθε φορά.
 • Η οξυγονοθεραπεία προϋποθέτει μία πηγή οξυγόνου (συμπυκνωτή ή κυλινδρικό δοχείο – φιάλη συμπιεσμένου αερίου Ο2 ή υγρού Ο2) και ένα σύστημα παροχής/πρόσληψης (σύστημα εφαρμογής – μάσκα, γυαλάκια, δίκτυο και συνδέσεις).

Βασικές Αρχές Οξυγονοθεραπείας

 • Το Οξυγόνο – υγρό ή αέριο – είναι φάρμακο.
 • Το Οξυγόνο χορηγείται κατόπιν ιατρικής συνταγής.
 • Το Οξυγόνο πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με ιατρικές οδηγίες που καθορίζουν την έναρξη, διάρκεια, ροή, πυκνότητα καθώς και την μέθοδο χορήγησης του. 
 • Πρέπει να παρακολουθείται η εξέλιξη της υποξαιμίας με μέτρηση αερίων αίματος κατά την έναρξη και μετά από τροποποίηση της πυκνότητας του χορηγούμενου O2. 
 • Η διόρθωση της υποξαιμίας θα πρέπει να γίνεται με μικρή πυκνότητα O2 διότι η τοξικότητά του αυξάνεται με τη δόση.

Συμπυκνωτής οξυγόνου

Ο Συμπυκνωτής Οξυγόνου λειτουργεί με την μέθοδο της εναλλαγής πιέσεως για την συμπίεση του οξυγόνου του περιβάλλοντος χώρου. Ο αέρας καθαρίζεται απο σκόνη και βακτηρίδια μέσω ειδικών φίλτρων. Στη συνέχεια διοχετεύεται εναλλάξ σε δύο δοχεία με μοριακά φίλτρα όπου παρακρατείται το άζωτο του αέρα και περνά μόνο το οξυγόνο. Το οξυγόνο φιλτράρεται άλλη μία φορά και μετά διατίθεται στον ασθενή. Η έξοδος του άχρηστου πλέον αέρα απομακρύνεται μέσω σιγαστήρα από τον πυθμένα της συσκευής.

Υγρό οξυγόνο

Η μέθοδος βασίζεται σε αποθήκευση υγρού οξυγόνου (-187 οC) σε κρυογενική συσκευή ελεγχόμενης πίεσης. Εκμεταλλευόμενοι την ημερήσια μετατροπή του υγρού σε αέριο οξυγόνο, επιτυγχάνουμε σημαντική μείωση του όγκου του. Η συνηθέστερη μορφή κρυογενικής συσκευής (δοχείο), είναι χωρητικότητας 32 lt υγρού οξυγόνου καθαρότητας έως 99,9%. Συνοδεύεται από φορητή συσκευή βάρους μόλις 3,3 κιλών και χωρητικότητας 1,2 lt. Με ροή 2 lt/min η φορητή συσκευή παρέχει αυτονομία 7 ωρών περίπου.

Boost Oxygen

Το Boost Oxygen είναι μια απολύτως φυσική μορφή οξυγόνου για ενίσχυση της οξυγόνωσης. Είναι φορητό συμπληρωματικό οξυγόνο καθαρότητας 95% που δεν χρειάζεται συνταγή. 

Το οξυγόνο είναι ένα απαραίτητο συστατικό για οποιαδήποτε διαδικασία παραγωγής ενέργειας στο σώμα (παραγωγή ΑΤΡ). Γνωρίζατε ότι ο αέρας που αναπνέουμε περιέχει μόνο 21% οξυγόνο; Το Boost Oxygen παρέχει σχεδόν 5 φορές το καθαρό οξυγόνο που αναπνέετε κανονικά. Αποτελεί μια εύκολη και άμεση πρόσβαση σε συμπληρωματικό οξυγόνο. Χρησιμοποιείται από αθλητές για αποκατάσταση μετά την άσκηση, ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας για πιο ενεργό τρόπο ζωής, άτομα σε μεγάλα υψόμετρα για εγκλιματισμό, χρήστες οξυγόνου συμπληρωματικά, μαθητές για ενίσχυση της μνήμης και συγκέντρωσης, για βελτίωση της διάθεσης (anti-stress), ενδυνάμωση ανοσοποιητικού, κυτταρική αναγέννηση, ομορφιά.

 • 15,00